Ulve i en foranderlig verden


Indhold:


 Email
 Mailliste
 Referencer
 Copyright
 Artikler
 UlveforeningerLavet af: Anne Gydesen
Photo © Monty Sloan / Wolf Park. Vist med tilladelse/ Used by permission only.
Copyright info.

   

   

   

   


 
Information Ulvetider Myter Quiz Lær mere


   "Ulve i en foranderlig verden"s nyhedsbrev [ulve] udsendes via email til alle der er interesseret i at modtage det. Det indeholder informationer om opdateringer samt eventuelt et tillæg om ulve. Tillægget kan være om ulveadfærd eller fx om nyt fra ulvesituationen i udlandet. Brevet udsendes efter humør, dvs der kan gå langt mellem nyhedsbrevene, men alle der modtager nyhedsbrevet har desuden selv mulighed for at diskutere emner vedrørende ulv. På denne side kan du se hvor mange breve der er sendt indenfor sidste månede. Eksempel på nyhedsbrev kan læses nedenfor. Det er til enhver tid muligt at framelde sig [ulve] igen.


Tilmeldning via internettet kan ske her:

Tilmeldning til [ulve]-listen:
Powered by www.yahoo.com

Tilmeldning via email:
Du kan også tilmelde dig listen ved at sende en blank mail til ulve-subscribe@yahoogrupper.dk. I så fald er det afsenderadressen som tilmeldes [ulve]-listen.

--------------------------------------------

NB: Ved tilmeldning vil du modtage en besked fra yahoo, som du skal svare på med "svar til forfatter" - funktionen, en tom mail er nok. Hvis du er usikker eller har spørgsmål til ulve-listen er du velkommen til at skrive til mig. Jeg kan desuden hjælpe dig med tilmeldning og afmeldning.


Eksempel på nyhedsbrev:

Ulve i en foranderlig verden er blevet opdateret med et nyt afsnit om Amerikas grå ulve. Når jeg igen har tid og mulighed vil jeg senere hen skrive et afsnit om den røde ulv som også lever i Amerika. Den røde ulv er lidt speciel fordi forskere ikke helt kan blive enige om det er en art for sig - på lige fod med den grå ulv, eller om det er en hybrid mellem coyoten og den grå ulv. Diskussionen går også meget på hvordan man egentlig definerer en dyreart, men herom senere. Foreløbelig kan I læse om den grå ulv's udbredelse i Amerika. Hvis I har lyst til at vide mere om ulve i Amerika kan I tage et kig på denne side: http://www.fws.gov/r3pao/wolf/indextoq.html

mvh
Anne Gydesen

Ulve og ravne:
Raven er en fugl som har udviklet et fornøjeligt forhold til ulven. I myter og fortællinger følges de to arter ikke sjældent af og også i naturen ses denne adfærd.
Ravne er som andre ådselsædere forholdsvis afhængige af den føde som rovdyrene nedlægger, især om vinteren. Er man således ude for at lede efter friske ulvespor kan ravnene være til stor hjælp, som de ådselsædere de er samles de gerne i store flokke om resterne af et byttedyr som ulvene har efterladt. Men det er også meget almindeligt at fuglene rutine mæssigt følger efter ulveflokken. Ravene flyver i forvejen fra træ til træ, venter på at ulvene nedlægger et bytte og så flyve ned for at æde af det så snart ulvene er væk. Foruden at følge efter ulvene mener man også ravene er i stand til at opspore ulveflokke i det de flyver direkte over ulvespor i sne. Hvad ulvene får ud af dette ejendomlige slægtskab med ravne vides ikke med sikkerhed, men der er spekulationer om ravnene også er i stand til at lede ulvene i retning mod byttedyrene eftersom de ser verden fra oven..
Ravne er desuden ligesom ulvene legesyge af natur og kan finde på at "angribe" en ulv fra luften eller vandrer hen til en hvilende ulv for at prikke til dens hale og så hoppe rask til side når ulven snapper ud efter den. De leger med livet som indsats, men det er dog sjældent det lykkes for ulvene at fange en ravn.


Ulve i en foranderlig verden 2005 http://www.ulve.info